Jakość potwierdzona

Idealna gleba, nasłonecznienie czy wilgotność to nie jedyne czynniki, które wpływają na smak i wygląd naszych owoców. Dopiero, gdy dodamy do nich nasze wieloletnie doświadczenie i pasje z jaką podchodzimy do naszych upraw, powstaje produkt z którego możemy być dumni – jabłka najwyższej jakości, którą potwierdzają otrzymane przez nas certyfikaty.

Zobacz jak wygląda cały proces produkcji naszych owoców.

ZOBACZ JAK PRACUJEMY

1. Praca w sadzie

Dbałość o produkcję wysokiej jakości owoców rozpoczyna się w sadzie. Nasi producenci od momentu pojawienia się pierwszych owoców nieprzerwanie monitorują ich wzrost i kondycję.

Dzięki zastosowaniu metody Integrowanej Produkcji możemy w naturalny sposób zapobiegać czynnikom zewnętrznym a także stosować biologiczne środki ochrony roślin bezpieczne dla środowiska, zdrowia ludzi oraz organizmów pożytecznych. W trakcie dojrzewania owoców sadownicy wykonują regularnie cięcia odsłaniające jabłka aby uzyskać piękny kolor wybarwienia.

2. Ręczne zbiory

Gdy nasze jabłka dojrzeją, są ręcznie i ostrożnie zbierane. Już w tym momencie następuje ich pierwsza selekcja. Uszkodzone owoce są odkładane do produkcji przemysłowej, a jabłka odpowiednie do konsumpcji delikatnie układane w skrzyniach.

Następnie owoce trafiają bezpośrednio do sprzedaży lub przechowywane są w komorach chłodniczych ULO i KA u naszych producentów.

3. Staranna selekcja

Świeżo dostarczone z chłodni owoce trafiają do 32 kanałów wodnych na automatycznej linii sortującej, gdzie są delikatnie myte i skanowane w celu odrzucenia niepełnowartościowych egzemplarzy. Jedno po drugim jabłka sortowane są względem barwy i wielkości zanim trafią do chłodni typu ULO i KA z kontrolowaną atmosferą lub prosto do pakowania.

4. Pakowanie i logistyka

Gdy nadchodzi czas sprzedaży, nasze jabłka trafiają na 6-taśmową linię pakującą, a nasi pracownicy ręcznie sprawdzają każdy owoc. Zapakowane jabłka są ponownie weryfikowane przez wyspecjalizowany zespół kontrolerów jakości, by do klientów trafiły tylko najlepsze produkty. Gotowy towar transportowany jest w samochodach-chłodniach, które pozwalają zachować im świeżość przez długi czas.

5. Kontrola jakości

W specjalistycznym laboratorium, trzy razy do roku, badamy jakość każdej odmiany jabłek od naszych dostawców. Dzięki cykliczności tak starannych badań, jesteśmy w stanie zagwarantować najwyższą jakość i bezpieczeństwo naszych owoców.

Posiadamy także certyfikat Global GRASP (Ocena Ryzyka Dotycząca Praktyk Społecznych) potwierdzający nasze praktyki w obszarze praw pracowniczych, dbałości o bezpieczeństwo pracy, ochrony zdrowia a także jakości życia i dobrobytu naszego personelu. To wszystko sprawia, że jesteśmy partnerem, któremu możesz zaufać.